Blogia
El weblog de L'ESCURÇÓ NEGRE

Blogs

Època d'exàmens

Perdó als meus fidels lectors per aquest buit temporal que hi ha hagut al blog sense publicar articles. I és que els exàmens no perdonen. No obstant, ja que no he penjat res darrerament, tot seguit us obsequio amb un reportatge que he fet. Salut!

Sobre el fenomen blog

"Los 'blogs' ganan adeptos, pero la mayoría sigue sin conocerlos
Un 7% de los 120 millones de adultos que viven en EEUU y usan Internet dicen haber creado uno

Los blogs comienzan a consolidarse en Estados Unidos como parte de la cultura cibernética pese a que la mayoría de los ciudadanos no sabe lo que son. Pese a su aparente popularidad, solo un 38% de los internautas dice tener idea de lo que significa el término blog y un 62% confiesa no saber de qué le hablan. Los autores de estas páginas, los bloggers, son en su mayoría hombres (el 57%) y jóvenes (un 48% es menor de 30 años), y usan conexión de banda ancha (el 70%)."

Efectivament. Tal com es fa ressò aquest breu aparegut recentment a El País, el blog és un fenomen a l'alça. Al meu parer, aquest fet vé motivat principalment per una causa: la globalització de les comunicacions que ha suposat Internet ha creat una major motivació en la gent a l'hora d'escriure les seves idees, en tant que ara poden ser difoses a través de la xarxa. Posem per cas les típiques converses de bar entre amics, on a tothom li agrada dir la seva i que se l'escolti. Gràcies als blogs, tots aquests pensaments poden arribar a un ventall de públic més ampli i, no ens enganyem, la majoria de gent pretén, quan exposa alguna cosa, arribar a una audiència àmplia, ja que la comunicació porta implícita la persuasió en major o menor mesura. Així, no és d'estranyar aquest auge, ja que qualsevol pot dir la seva gràcies als blogs, format que s'adequa perfectament al propòsit, perquè aquests no entenen de jerarquies en relació a classes socials, ideologia política,... Tothom pot dir la seva amb l'afegit de tenir una audiència potencial.

En aquest sentit, els blogs han crescut tant que als Estats Units es convida als bloggers més prolífics, és a dir, els que gaudeixen d'un nombre de visitants més elevat a la seva bitàcora, a participar de les rodes de premsa pre-electorals, talment com un mitjà de comunicació més. Els polítics saben de l'impacte de les opinions dels articulistes donada la seva àmplia audiència i els hi dónen un tracte equitatiu en veure que poden incidir en la opinió pública. No obstant, i per acabar, l'èxit dels weblogs rau en el fet que no cal tenir aspiracions tan elevades per crear-ne un, només amb la voluntat de vehicular en forma de prosa els pensaments propis ja n'hi ha prou.